dissabte, 1 d’abril del 2023

Pule

Pule és pregària, oració...

Personalment les paraules pregària i oració no m'agraden gens, en un país de tradició catòlica on la religió s'ha imposat hi ha certes coses que, tot i no haver-les viscut tan de prop com els nostres pares i avis, encara remouen per dins.

Però quan connectes amb l'espiritualitat hawaiana, comences a pensar i a viure d'una altra manera. Els déus, els guardians, els ancestres... tots són ancestres. La natura, l'aigua, el vent, el sol, la terra, la lluna,... també. I llavors la pregària pren un altre sentit.

Pule ens serveix per posar-nos amb contacte amb els éssers superiors. El Kumu Pa'a Nui Lawrence Kalainia Kamani Aki ens explica sempre que fer pule és com escriure un correu electrònic. Hem de dir a qui el volem enviar, l'assumpte i el text del correu, i, per acabar, enviar-lo, i per a això podem fer servir diferents paraules com 'així és', 'amen', 'e āmama', 'amene'... Si no l'enviem allà on hagi d'anar amb alguna d'aquestes paraules o amb alguna que puguis conèixer tu, la pregària, com el mail si no pitges el botó [send], no arribarà enlloc.


Vols un altre fons de pantalla per al mòbil, per recordar-te aquest mes d'abril de fer pule cada dia. Descarrega-te'l aquí.